Kuulin Wikileaks.org -nettisivustosta ensimmäisen kerran viime viikolla ystävältäni. Hän kertoi, kuinka järkyttynyt oli ollut katseltuaan jo aikaisemmin tänä vuonna julkaistua videota Yhdysvaltain taisteluhelikopterin surmaamista siviileistä. Samaan hengenvetoon ystäväni kehui palvelua ja mainitsi vielä pari muutakin esimerkkiä sivuilta lukemistaan paljastuksista.

Vannoin itselleni, että perehdyn palveluun tarkemmin heti kun mahdollista. En ehtinyt ennen tämänpäiväisiä uutisia kolmen lehden saamista salaisista sotaraporteista, jotka oli vuodettu Wikileaks-palvelusta.

On sanomattakin selvää, että tällaisia sivustoja kaivataan lisää alati pinnallistuvaan ja täynnä turhaa tietoa olevaan nettiavaruuteen. Yhden palvelun harteille jää paljon, jos se on aikeissa kattaa koko maailman hallitusten väärinkäytökset ja sotarikokset.

Bisnesenkeleiden ja muiden sijoittajien rahaa Wikileaksin kaltaisiin palveluihin tuskin syydetään. Ne ovat jatkossakin yksittäisten, poliittisesti ja yhteiskunnallisesti aktiivisten kansalaisaktivistien voimannäytteitä.

Itse laitoin Wikileaksin nettiselaimeni suosikkeihin, laittakaa tekin!