Alan Wake -pelin myynnin aloittamista juhlittiin näyttävästi Helsingin keskustassa sijaitsevassa Tiger-ravintolassa viime perjantaina. IL oli paikalla aistimassa tunnelmaa.

Paikan päällä puhunut Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne antoi kunniaa koko pelin tehneelle tiimille ja pyysikin pelin teossa mukana olleet juhlayleisön eteen.

Kaiken juhlahumun keskellä on syytä pitää mielessä, että aihetta iloon todellakin on. Alan Wake on Suomen suurin viihdeteollinen vientituote, vaikka myyntimääristä ei olekaan vielä tietoa. Remedyn tavoitteena on kaksi miljoonaa myytyä kopiota. Jos tämä tavoite täyttyy, jatkoa pelisarjalle seuraa takuuvarmasti.

Suimalainen pelien vientibisnes ei ole ollut täysin Remedyn harteilla. Kannattaa muistaa, että kotimaisen Red Lynx -pelistudion Trials HD-peliä on myyty Xbox 360 Live-verkkopalvelussa noin miljoona kappaletta. Se on ällistyttävä suoritus. Trials HD äänestettiinkin pelaajien toimesta viime vuoden parhaaksi Xbox Live Arcade -peliksi.

Toivotaan, että vastaavia menestyksiä tulee lisää. Vaikka me suomalaiset olemmekin kateellisena pidettyä kansaa, tässä kohtaa kateellisuus kannattaa unohtaa. Menihän Remedyltäkin seitsemän vuotta Alan Waken tekemiseen.