Ennen joulua aloitettu kannettavatestimme on nyt saatu päätökseen. Lopputulokset voi katsastaa lähitunteina IL-Digistä. Lopputulemana voisi sanoa, että hieman päälle tuhannella eurolla saa ainakin meikäläisen tarpeet täyttävän kannettavan, jossa riittää puhtia useiksi vuosiksi eteenpäin.

Testiin otettiin mukaan myös Applen kannettava antamaan hieman erilaisen vaihtoehdon kannettavan ostoa harkitsevalle. Applen valttina ei ole koskaan voinut pitää liitäntöjen määrää, eikä tähän ole saatu vieläkään merkittävää parannusta. Hdmi-liitäntää ja muistikorttipaikkaa on turha etsiä koneen sivustalta. Varsinkin jälkimmäistä olen oppinut arvostamaan helppokäyttöisyyyden takia.

Testin jälkeen voi perustellusti sanoa, että kannettavien hintoja ja ominaisuuksia kannattaa vertailla. Pari sataa euroa lisää rahaa tiskiin ja tietokoneen ominaisuudet saattavat nousta kokonaan toiselle tasolle. Samalla kannattaa toki miettiä sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen kone ostetaan. Keveydestä ja pitkästä akkukestosta on turha maksaa, jos kone makaa enimmän osan ajasta työpöydällä.