Suomessa hieman tuntemattomamman VholdR:n mallistoon on ilmestynyt laite, jota valmistaja itse kutsuu maailman pienimmäksi ja kevyimmäksi teräväpiirtovideokameraksi. ContourHD -niminen kamera on suunniteltu liikkuvalle käyttäjälle, sillä sen saa kiinnitetty esimerkiksi pyörän ohjaustankoon, pyöräilykypärään tai laskettelulaseihin.

Malliston huippuversiossa laite kuvaa hd-kuvaa 1080p -resoluutiolla. Laadukkaimmillaan videota napsitaan 60 kuvan sekuntivauhdilla. Video tallentuu ulkoiselle MicroSD-muistikortille, joka riittää valmistajan mukaan tuntien pituiseen kuvaussessioon suurimmalla 16 gigan kortilla.

Kameran mikrofoni on suunniteltu niin, että se reagoi mahdollisimman vähän tuulen suhinaan, jotta esimerkiksi puhe kuuluu laadukkaasti. Tämä voi olla tosin haasteellista vauhdikkaissa ulkokuvauksissa. Kamerassa on kaksi laseria ja pyörivä linssi kuvien laadun parantamiseksi.

Mutta kestääkö kamera kovassa käytössä? Lupausten mukaan kestää. Kamera on vesitiivis ja sen kerrotaan sietävän lunta, pölyä ja likaa. Laite kestää myös tärinät ja kolaukset.

Kamera maksaa noin 200 euroa ja sillä otettua kuvaa voi arvioida täällä: http://vholdr.com/node/52481