En aluksi uskonut, että joku on voinut keksiä tällaisen laitteen. Hieman asiaa tutkittuani varmistui, että taikasauvaksi naamioitu kaukosäädin on sittenkin myynnissä oleva tuote.

Taikasauvasäätimessä ei ole ainuttakaan nappia, koska sen käyttäminen perustuu erilaisiin käden liikkeisiin. Se toimii periaatteessa kaikkien infrapunasilmällä varustettujen laitteiden kanssa.

Ideana on vaihtaa kanavia, säätää äänenvoimakkuutta ja ohjata laitetta muutenkin pelkästään sauvaa heiluttamalla. Taikasauvaan voi siirtää 13 erilaista infrapunakoodia, jotka sauva toteuttaa erilaisilla sauvan liikkeillä. Äänenvoimakkuuden säätämiseksi voi käyttää esimerkiksi liikettä, jossa rannetta käännetään vasemmalle tai oikealle.

Taikasauvan haasteena on oikean taikasauvan tavoin oikeiden liikkeiden opetteleminen. Jos niitä ei hallitse, television sammuttamisyritys voikin vaihtaa kanavaa ja niin edelleen.

Vaikea sanoa, onko taikasauvan käyttäminen lopulta kovin hauskaa, mutta kaverilla ei taatusti ole samanlaista. Eikä kukaan pääse vaihtamaan kanavaa ilman taikaliikkeiden opettelua. Taikasauva maksaa nettikaupassa noin 35 euroa.