Moni meistä kavahtaa ulkopuolista tarkkailua, mutta silti haluamme itse pitää kirjaa erinäisistä jokapäiväiseen elämään liittyvistä asioista kuten askelten määrästä. Jos pelkkä askelmittari ei riitä, tämä voi olla joululahja sinulle.

Fitbit on taskuun sopiva laite, joka pitää kirjaa kalorinkulutuksesta, päivän aikana kertyneiden askelten määrästä, liikutusta matkasta ja unen laadusta.

Laitteessa on 3d-liikkeentunnistin, joka muistuttaa läheisesti esimerkiksi Nintendo Wii -pelikonsolin vastaavaa. Tunnistimen avulla Fitbit seuraa käyttäjän liikkeitä kolmiulotteisesti ja muuttaa keräämänsä tiedot helposti ymmärrettäväksi.

Fitbitiä voi kantaa taskussa, vyötäröllä tai muualla asusteiden sisällä. Yöllä laitteen voi asettaa mukana tulevaan rannekkeeseen. Laite siirtää tiedot automaattisesti verkkoon aina, kun käyttäjä kävelee langattoman keskusyksikön ohi. Laitteen keräämiä tietoja pääsee tutkailemaan internetistä.

Tällä hetkellä Fitbitin valmistaja postittaa laitetta ennakkotilauksen tehneille. Nyt tilauksen tehneet saavat Fitbitin vasta ensi helmikuussa kovan kysynnän takia. Laite maksaa noin 70 euroa.