Pääsin viime viikolla kokeilemaan erittäin pienikokoista hd-kuvaukseen tarkoitettua laitetta. Yllätyin todella paljon siitä, miten lyhyessä ajassa kotivideokuvaaminen on muuttunut. Ollaan todella tultu aikamoinen harppaus eteenpäin niistä ajoista, jolloin oma isäni kuvasi jälkikasvuaan jättimäisellä vhs-kameralla.

Nykyisin taulutelevision kuvanlaatua pystyy hyödyntämään parhaiten pelaamalla konsolipelejä, katsomalla blu-ray -elokuvia ja kuvaamalla kotivideoita. Jälkimmäinen on paitsi hauskaa, myös erittäin kätevää uusilla laitteilla. On suorastaan sääli, miten huonoa kuvaa joudumme katsomaan kansallisen tv-kanavan lähetyksissä verrattuna siihen, mitä kotikäyttäjät voivat itse tuottaa!

Käytössäni olleista laitteista on luvassa enemmän asiaa tulevan viikonlopun aikana IL-Digissä. Annoin laitteet myös Iltalehden ammattikuvaajan kokeiltaviksi, jotta saisitte niistä myös kuvanlaadullisia arvioita.

Teräväpiirtokuvauksessa kannattaa muistaa, ettei kyse ole ainoastaan kuvanlaadusta. Uusilla laitteilla erittäin hieno tekniikka on mukana pienessä koossa missä tahansa, milloin tahansa. Laitteet eivät paina juuri mitään ja ne on helppo liittää yhdellä kaapelilla suoraan televisioon.