Olen nyt käyttänyt uutta iPhonea muutaman viikon ja kokemukset siitä ovat alkaneet muotoutua. En tässä perehdy laitteen ominaisuuksiin, niistä on varmasti keskusteltu ja uutisoitu riittämiin.

Kuuluisa antenniongelma näyttää vaivaavan puhelinta edelleen. En tosin tiedä, mikä on tällä hetkellä antenniongelmaisten laitteiden oikea määrä. Applen itsensä mukaan vika koskee noin puolta prosenttia laitteista.

Siksi onkin erikoista, että puheluiden katkeamista on havaittu paitsi omassa käytössä olleella iPhonella, myös kollegan vastikään saamalla laitteella. Ongelmia on kahdenlaisia: joko puhelut katkeavat kokonaan tai vastapuoli ei kuule iPhone-käyttäjän ääntä.

Vaiva on kiusallinen, sillä ongelman sattuessa iPhonen mikrofoniin saattaa huhuilla pitkäänkin ennen kuin selviää, ettei vastapuoli tosiaankaan kuule ääntä.

Toinen ongelma on yllättävämpi, enkä tiedä, koskeeko se laajasti iPhone nelosia. Tätä ei siis kannata pitää yleistyksenä.

Vietin viime viikonlopun Tukholmassa ja laivalla hämmästelin, miksei puhelin löydä kenttää automaattisesti sen hävittyä aika ajoin. Kaverin puhelin etsi verkon normaalisti aina, kun se oli saatavilla. Lopulta suljin puhelimen ja käynnistin sen uudelleen, minkä jälkeen iPhone löysi verkon. Ongelma toistui aina, kun verkko hävisi. Puhelin piti siis käynnistää jokaisella kerralla uudelleen.

Tästä olisi mukava kuulla kommenttejanne, onko muille käynyt samoin?

Kolmas, tosin vain pari kertaa havaittu ongelma on näyttösensorin toiminnassa. Normaalistihan laite pimentää näytön puhelun ajaksi. Muutamaan otteeseen on käynyt niin, että näyttö onkin ollut puhelun aikana aktiivisena ja korva on painanut päälle mykistyksen tai näppäimistön.

Huomiona mainittakoon, että allekirjoittanut on käyttänyt puhelimessa reunuksen "bumper"-suojakumia.

Hyviä puolia laitteessa on huonoja enemmän. Itse olen ollut tyytyväisin laitteen prosessorinopeuteen. Myös nettisurfailu 3G-yhteydellä tuntuu aikaisempaa nopeammalta.

Kavereilta kehuja on tullut videon laadusta, mikä lienee aiheellista.