Hypetys iPadista saa jo koomisia piirteitä. Youtubesta löytyy muun muassa video, jossa upouusi iPad hakataan tohjoksi pesäpallomailalla. Ylivoimaisesti suurin osa laitetta käsitteleviä videoita on yksittäisten käyttäjien hehkutusta siitä, miten he ovat päässeet kokeilemaan iPadia ensimmäistä kertaa.

Itse olen ainakin tällä hetkellä vakuuttunut siitä, ettei minulla ole käyttöä Applen uutuusvempaimelle. En kerta kaikkiaan löydä laitteelle sellaista sijaa päivittäisessä elämässäni, että voisin kuvitella haaskaavani siihen satoja euroja.

Perusteluni ovat:

1. Sähköisiä kirjoja on vielä varsin vähän saatavilla. Siinä vaiheessa kun kirjoja voi käydä lataamassa omasta lähikirjastosta tai kätevästi netistä (suomeksi), voin harkita uudelleen.

2. Elokuvia ja valokuvia voin katsella nykyisin läppäriltä tai televisiosta. En ole aikaisemmin innostunut elektronisista valokuvakehyksistäkään, en siis myöskään iPadista.

3. Sillä ei voi soittaa. Nettipuhelut onnistuvat 3G-mallilla, mutta mieluummin käytän meseä nettikameralla.

4. Se on iso. Miksi haluaisin kantaa näin isoa ylimääräistä laitetta mukana, kun taskussa on jo kohtuullisen kokoisella näytöllä varustettu älypuhelimen ja musiikkisoittimen yhdistelmä?

Toivottavasti saamme laitteen pian kokeiltavaksi, jotta voitte tehdä omat johtopäätöksenne:)