Videokameroita on sijoiteltu jo useisiin jokapäiväisessä käytössä oleviin laitteisiin. Taannoin IL-Digi testasi vakoilukynän, jossa kamera sijaitsi kynän varressa ja mahdollisti todellisen salakuvaamisen. Kokeiltu on myös kameran ja rannekellon yhdistelmää, jonka videokuvan laatu ei tosin ollut hääppöinen.

Nyt markkinoille on tullut videokamerataskulamppu, joka ratkaisee ainakin yhden yleisen ongelman videokuvaamisessa: riittävän valon puutteen.

Eri asia on, kuka tarvitsee moista kameraa, ellei sitten rakasta kuvaamista pimeissä olosuhteissa. Toinen käyttötarkoitus voi tulla kyseeseen oman kullan kanssa peiton alla.

Kamerassa on CMOS-sensori, joka tallentaa kuvaa 640x480 pikselin resoluutiolla ja äänellä. Sisäänrakennettua muistia löytyy neljän gigatavun verran. Se riittää noin kahden tunnin kuvaukseen. Taskulampun patteri on ladattavaa mallia. Videokuvan saa siirrettyä tietokoneelle mini-usb-liitännällä.

Laitteen hinta on rapakon takana noin 150 euroa. Videofikkarin kuvanlaatuun voi tutustua täällä: http://www.youtube.com/watch?v=_eX4cF-CqNA