Rubikin kuutio on edelleen yksi suosituimmista "vanhan ajan" älypeleistä. Siitä on sosiaalisuus kaukana, mutta moni haaveilee vieläkin kinkkisen kuution ratkaisemisesta. Tekniikasta kiinnostuneelle voi nyt hankkia joululahjaksi myös elektronisen version klassikosta.

 

Tekno Sourcen valmistama, kosketusnäytöllä varustettu Rubikin kuutio on kallis, mutta näyttävä. Mekaanisen kääntämisen sijasta värejä asetellaan vierittämällä sormea näytön päällä. Kuutio tunnistaa vain sormen kiihtyvän liikkeen, joten kuution pitäminen toisessa kädessä ei aiheuta sekaannuksia näytöllä.

Tekniikka on tuonut kuutioon myös parannuksia. Nyt käyttäjä voi katsella sivusta, kun kuutio ratkaisee itse itsensä. Se myös opettaa käyttäjää askel askeleelta. Sisäänrakennettu muisti tallentaa ratkaisun siihen kohtaan, johon se jää.

Elektronisen kuution voi hankkia nettikaupasta noin 100 euron hintaan. Sen toimintaa voi ihmetellä esimerkiksi täällä: http://gizmodo.com/5150935/rubiks-touchcube-is-the-worlds-first-touchscreen-rubiks-cube