IPhone-applikaatioita alkaa olla jo sen verran, että peruskäyttäjältä menevät helposti puurot ja vellit sekaisin hyödyllisiä palveluita etsiessään. Joulukalenterin neljännestä luukusta paljastuu kuitenkin erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava sovellus, joka ei tosin ole vielä saatavilla.

Kokeilun takana on japanilainen, kahden vuoden ajan matkapuhelinsovelluksiin erikoistunut Mobile Art Lab, joka on kokeillut, miten Applen älypuhelinta voidaan käyttää lasten satukirjan kanssa. Tuloksena on kirjan ja puhelimen yhdistelmä, joka tuo uusia ulottuvuuksia lasten satuhetkeen.

Ideana on, että puhelin ujutetaan kirjan sisään. Tämän jälkeen sovellus käynnistyy ja ruudulle ilmestyy erilaisia tehtäviä ja liikkuvaa videota. Kirjan sivuja vaihtamalla ja kosketusnäyttöä käyttämällä saadaan aikaiseksi erilaisia virtuaalisia maisemia, joihin lapsi voi vaikuttaa liikuttamalla sormea iPhonen kosketusnäytöllä. Kirjan avulla vanhemmat voivat keskittyä lukemiseen sijasta opettamaan lapselle uuden tekniikan käyttöä.

Katso täältä, miten iPhone toimii satukirjana: