Vierailin torstaina Nokian mediatilaisuudessa, jossa kerrottiin uuden Comes with music- musiikkipalvelun lanseerauksesta Suomessa.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Nokian uuden musiikkipalvelun nimi on vähintäänkin hankala. Toimittajalle Nokia Comes with music -niminen nimihirviö on painajainen, enkä usko, että kuluttajakaan helposti omaksuu tällaista kummajaista. Itunes on paljon helpompi!

Nimen takana on varsin lupaavalta kuulostava palvelu, joka tuo odotettua kilpailua musiikinlatausmarkkinoille. Nokian ratkaisu palvelee parhaiten niitä, jotka lataavat paljon musiikkia. Vuoden mittaisen maksuttoman latausjakson aikana musiikkia voi ladata puhelimeen ja tietokoneen kovalevylle niin paljon kuin lystää. Vuoden aikana ladatut biisit voi pitää ilmaisen jakson päätyttyä. Tänä aikana saa haalittua itselleen varsin mittavan levykokoelman.

Nyt moni miettii, mikä juuri itselle on paras tapa ladata musiikkia. Jos miettii yksittäisten kappaleiden ja albumien hintoja, Nokian ja Applen musiikkipalvelut ovat yhtä halpoja tai kalliita. Kolmas hyvä vaihtoehto on Spotify, joka mahdollistaa kappaleiden lataamisen Android-puhelinten, iPhonen ja pian myös Nokian kännyköiden muistiin. Yhtä kaikki, cd-levyt alkavat olla yhä enemmän historiaa.