Kun ensimmäinen Splinter Cell ilmestyi Xbox-konsolille vuonna 2002, olin kerrasta myyty. Peli, jossa hiiviskely yhdistyi todella autenttiseen grafiikkaan ja realistiseen tunnelmaan, oli kokemus vailla vertaa. Muistan, kuinka nautiskelin tehtävistä iltamyöhään ja kannoin konsolin mukana vanhemmilleni, jotta hekin näkisivät, miten hienoiksi konsolipelit ovat muuttuneet. Pelin mullistavia valoefektejä ja realismia hämmästeltiin laajasti pelialan julkaisuissa.

Nyt Sam Fisher tekee paluun uudessa Splinter Cell -seikkailussa. Sam Fisher on itse asiassa Samuel Leo Fisher, 178-senttinen (lähde: Wikipedia) supersalaisen NSA:n operatiivisen yksikön agentti.

Wikipedia tietää Fisheristä asioita, joita tavallinen pelaaja ei ole tullut miettineeksi. Muun muassa sen, että miehellä on kariutuneesta avioliitosta yksi tytär, Sarah. Vaimo Regan Burns kuoli syöpään vuonna 1989.

Olen innoissani uudesta Splinter Cell -pelistä, vaikka olen pelannut läpi vain kaksi pelisarjan aikaisemmista viidestä osasta. Nyt kuitenkin veri vetää jälleen Fisherin saappaisiin. Uutuutta mainostetaan aikaisempia toiminnallisempana ja ainakin trailerin mukaan tämä pitää paikkansa. Toivoa sopii, ettei hiiviskelyä ole unohdettu. Sam Fisher kun on mielestäni parhaimmillaan takaapäin niskaan hyökkäävänä stealth-miehenä.

Juonipaljastukset kertovat, että uudessa pelissä Fisher on potkittu ulos entisistä hommistaan ja joutuu pärjäämään omillaan, muun muassa ilman erikoisvarusteitaan. Välineet on hankittava pimeiltä markkinoilta ja tiukoissa tilanteissa on luotettava raakaan voimaan ja neuvokkuuteen.

Splinter Cell: Convictionin traileriin voi muuten tutustua osoitteessa http://www.break.com/game-trailers/game/splinter-cell-conviction/Splinter-cell-conviction-in-game-footage.html. Peli ilmestyy kauppoihin ensi vuonna.