Apple nimesi uuden iMAcin kanssa tulevan hiiren vaatimattomasti Magic Mouseksi. Mitään oikeaa taikaa hiiressä ei tietenkään ole, mutta täytyy myöntää, että Apple on jälleen kerran onnistunut keksimään vanhaan kapineeseen uusia innovatiivisia ominaisuuksia.

Applen uutuudet, mukaan lukien uusi Macbook -kannettava, tulivat myyntiin tänään. Magic Mousea myydään myös erikseen 69 euron hinnalla.

IL-Digi kokeili uutuushiirtä paikan päällä Applen järjestämässä esittelytilaisuudessa. Kauniisti muotoiltu hiiri viehättää varmasti etenkin naispuolisia käyttäjiä.

Hiiressä ei ole näkyviä painikkeita, vaan koko käden alla oleva levypinta on suunniteltu tunnistamaan käyttäjän painallukset ja kosketuksen.

Hiiren juju on se, että sormea liikuttamalla hiiren päällä saadaan aikaan samanlaisia komentoja kuin kannettavan kosketuspadilla tai esimerkiksi iPhonen kosketusnäytöllä. Kahden sormen "pyyhkäisyllä" hiiren päällä voidaan selata esimerkiksi valokuvia. Tekstiä voi vierittää näytöllä liikuttamalla sormea ylös ja alas. Käytössä on myös sormen pyöritysliike, jonka avulla näytön näkymää voidaan vierittää vapaasti myös vaaka- ja pystysuunnassa.

Koekäytössä hiiren käyttö oli yllättävän sujuvaa, vaikka aikaisempaa käyttökokemusta ei ollut.