Rapakon takana vietetyn kesälomani aikana tutustuin Hulu-nimiseen verkkopalveluun, josta käsin voi katsella kätevästi tuttuja tv-sarjoja ja elokuvia jopa hd-formaatissa. Palvelu on tällä hetkellä rajattu ainoastaan Yhdysvaltojen sisälle. Palvelun sivuilla tosin kerrotaan, että ylläpitäjien toiveena on laajentaa palvelua kansainvälisesti. Tämä vie aikaa, koska oikeuksista on sovittava erikseen jokaisen oikeudenhaltijan kanssa. Yleensä esitysoikeudet ohjelmiin myydään maakohtaisesti.

Niin tai näin, tällainen palvelu olisi mielestäni saatava myös Suomeen, jossa etenkin teräväpiirtosisältöä on vielä vähän saatavilla. Ilmaiskanavilta sellaista ei juuri näe ja satelliittipaketeissakin on vain rajattu määrä teräväpiirtokanavia. Hd-elokuvat ovat kalliita eikä toimivia hd-tilausvideopalveluita ole vielä Suomen markkinoilla.

Nettipohjainen sisältöpalvelu á la Hulu olisikin mannaa monille teräväpiirtotelevisioiden omistajille. Tietokone vain tv:n kylkeen ja avot, taivas olisi avoinna.

Soitin mielenkiinnosta Neloselle ja kysyin heidän kantaansa Hulun kaltaisiin ilmaispalveluihin. Nelonen Median online-päällikkö Kai Taka-Ahon mukaan tilannetta seurataan kiinnostuneena, mutta vielä vastaavaa ei ole kehitteillä. Taka-Ahon mukaan hd-materiaalin välittämisessä tietoverkon yli on vielä teknisiä haasteita.