Yunton tuotepakkaus yllättää selkeydellään. Jokainen valvontalaite on pakattu omaan laatikkoonsa ja laatikon päällä lukee laitteen nimi. Laitepakkauksissa on kiinnitysvälineet, tarvittavat ohjeet sekä paristot.

1242808572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Peruspakkauksesta löytyvät seuraavat turvalaitteet:

- Yunto keskusyksikkö
- IP kamera
- Ovi- / ikkunakosketin (2 kpl)
- Liiketunnistin
- Sisäsireeni
- Avaimenlukija
- Avaimet (4 kpl)
- Varoitustarrat

Testipakkauksen mukana on lisäksi kosteus- ja lämpötila-anturit sekä valittuun pistorasiaan kytkettävä on-off -kytkin, jolla voi katkaista virran halutusta pistokkeesta.
Ensimmäiseksi ohjekirja neuvoo liittämään antennilla varustetun keskusyksikön adsl-modeemiin. Tämä tapahtuu tavallisella verkkokaapelilla. Jos adsl-modeemissa ei ole vapaita paikkoja, liitännät voi hoitaa erikseen saatavalla lisäosalla.
Adsl-modeemiin kytketään myös valvontakamera. Kamera ja keskusyksikkö on liitettävä pistorasiaan.

1242808607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun kamera ja keskusyksikkö on liitetty, siirryn muihin valvontalaitteisiin. Jokaiseen yksikköön on asennettava paristot, muuten ne ovat käyttövalmiita. Ovisensoreihin on lisäksi kiinnitettävä antennijohto, joka sekin hoituu ilman ongelmia.
Yunton käyttöohje saa erityismaininnan selkeydestään. Teknisten vimpainten kohdalla törmää usein epäselviin ja taviskäyttäjän kannalta turhan pintapuolisiin manuaaleihin. Yunton kohdalla asiat on maltettu selittää yksityiskohtaisesti mutta silti ymmärrettävästi. Asennuksen aikana ei tehnyt kertaakaan mieli soittaa tekniseen tukeen. Se on aina plussaa.

Kun paristot on asennettu, siirryn tietokoneen ääreen. Kirjaudun ohjekirjan neuvomalle nettisivulle, josta avautuu Yunton sisäänkirjautuminen. Naputtelen tyhjään kenttään sopimusnumeroni. Lisäksi valitsen sopivan salasanan. Käyttäjätunnuksena toimii annettu sähköpostiosoite.

Kirjautumisen jälkeen siirrytään varsinaiseen asennukseen. Nettipalvelusta kytketään päälle laitteiden langaton tunnistus, jonka jälkeen minulla on 15 minuuttia aikaa aktivoida kaikki turvalaitteet. Tämä tapahtuu painamalla mukana tulevalla muovisella ”neulalla” kunkin laitteen pientä aktivointinäppäintä. Painalluksen jälkeen laite ilmestyy nettipalvelun laitelistalle.

Pian olen aktivoinut kaikki turvalaitteet. Siirryn siis kiinnittämään niitä paikoilleen.
Menee hetki, ennen kuin tajuan miten ovisensorit asennetaan. Sensoripaketissa tuleva pienempi magneettiosa kiinnitetään oveen ja tunnistinosa karmiin. Järjestelmä tunnistaa oven avautumisen, kun magneetti liikkuu muutaman sentin etäisyydelle tunnistimesta. Kiinnitän laitteet mukana tulevalla tarralla.
Avaimenlukijan kiinnitän tuulikaappiin ulko- ja sisäoven väliseen seinään. Lukijaan voi aktivoida useita avaimia nettipalvelun kautta. Magneettiavaimen näyttäminen lukijaan aktivoi turvajärjestelmän, kun painan poissa-nappia. Tämän jälkeen järjestelmä odottaa hetken ja aktivoituu.

1242808643_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun järjestelmä on aktivoitu, oven avaus ja asunnossa liikkuminen laukaisee hälytyksen. Sireeni alkaa soida ja pian järjestelmä tekee hiljaisen hälytyksen. Voin valita, haluanko ilmoituksen hälytyksestä tekstiviestillä, kuvavietillä vai sähköpostiin. Halutessani saan tiedon näihin kaikkiin.
Voin seurata turvajärjestelmän toimivuutta mistä tahansa, kunhan käytössä on nettiyhteys. Netin kautta voi kytkeä tai poistaa käytöstä turvalaitteita tai tarkastella valvontakameran kuvaa.