Herätys, vanhemmat! Jos ette vielä tiedä mitä lapsenne tekee tietokoneen ääressä, nyt on korkea aika. Muun muassa Liikenne- ja viestintäministeriö, Kirkkohallitus ja Valtion elokuvatarkastamo ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet Peliraati-fi -sivuston parantamaan vanhempien tietämystä pelaamisesta.

Mikä parasta, sivuston tehtävänä on lisätä tietoa järkevän pelaamisen lisäämiseksi. Kaikki pelaaminenhan ei ole räiskintää ja tappamista, kuten moni luulee.

Muistan itse aloittaneeni pelaamisen hakkaamalla näppäimistön hajalle yleisurheilupeleissä. Mieleen muistuvat sellaiset klassikot kuin Ski or Die ja erilaiset olympiakisojen lisenssipelit. Taisi mukana olla formulaakin.

Hieman myöhemmin kuvioihin tuli mukaan Railroad Tycoon, joka oli yksi koukuttavimmista pelikokemuksista. Lopulta isänikin innostui pelistä niin, että vietti sen ääressä useita öitä.

Peliraati.fi -sivustolla voi lukea myös peliarvosteluita. Tämä on vanhemmillekin suositeltavaa, koska vain siten pelin sisällöstä voi tehdä arvioita ennen sen ostamista lapselle.

Itse suosittelen vanhemmille, että he kokeilisivat pelaamista myös itse tai yhdessä lapsen kanssa. Harmittavaa on se, että itselleni rakkaita perinteisiä seikkailupelejä on enää vähän tarjolla. Indiana Jonesit, Monkey Islandit ja Sierran tekstiseikkailut ovat enää pelkkä muisto.